Za polno zlostavljanje ćerki šest godina zatvora
Ilustracija

Za polno zlostavljanje ćerki šest godina zatvora

Na predlog Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu sud je osudio B. P. iz Kaluđerice na šest godina zatvora.

Sud je B. P. izrekao i mjeru bezbednosti obaveznog liječenja alkoholičara zbog porodičnog nasilja, kao i zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloljetnim ćerkama.

Ova je najviša kazna dosad izrečena za krivično djelo nasilje u porodici i zlostavljanje djece, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

B. P. je osuđen jer je 1. jula 2011. godine tukao maloljetne ćerke nogama i rukama, od kojih je jedna tom prilikom udarila glavom u ormar i zadobila povrede.

Potom je od početka 2012. do 7. maja 2013. godine izvršio polne radnje sa ćerkama kojima je najprije naređivao da idu u različite sobe kako ne bi znale šta se dešava, gdje bi ih dodirivao po tijelu, a zatim više puta ulazio u spavaću sobu kod djece i dodirivao ih po polnom organu.

Nakon izvršenja ovih krivičnih djela B. P. nije bio dostupan državnim organima sve do 15. marta ove godine, kada je izvršio krivično djelo nasilje u porodici nad bivšom suprugom i prekršio i mjeru bezbjednosti zabrane prilaska i komunikacije sa njom.

Tog dana je pijan došao do kuće čiji su suvlasnici on i bivša supruga i počeo da lupa na vrata, prijeteći da će da zapali kuću, nakon čega je isključio struju i vodu, i pokucao na prozor, a žena je pokušala da ga otjera.

Sljedećeg jutra podigla je roletne, a B. P. je i dalje sjedio na pragu kuće i pio vinjak.

Počeo je da tečnošću koja se nalazila u flašama vode, poliva prozor i da pali papiriće koje je bacao u tom pravcu, kao i upaljene cigarete. Ustao je i počeo da vuče roletnu od prozora i da udara pesnicama po roletni, govoreći "Izađite napolje, miševi, zapaliću vas!". Ubrzo nakon toga je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Nakon sprovedene istrage za novo počinjeno krivično djelo, tužilaštvo je tražilo da se postupci spoje pred sudom što je i učinjeno i na kraju glavnog pretresa zatražilo da se B. P. osudi na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora za niz pomenutih krivičnih djela, kao i da mu izrekne mjeru bezbjednosti obaveznog liječenja alkoholičara.

Predlog tužilaštva je u potpunosti prihvaćen prvostepenom presudom.

Na ovu odluku postoji pravo žalbe.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.