Agencija za civilno vazduhoplovstvo za 10 godina postala kredibilna vazduhoplovna vlast
Dragan Đurović

Jubilej

Agencija za civilno vazduhoplovstvo za 10 godina postala kredibilna vazduhoplovna vlast

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore obilježila je deset godina postojanja, a u prvoj deceniji izgrađena je u snažnu i kredibilnu vazduhoplovnu vlast.

Rezultati Agencije priznati su od strane svih najvažnijih institucija i organizacija u Evropi i od Ujedinjenih nacija.

Kako je saopšteno iz Agencije Crna Gora je u vrhu zemalja po ispunjenosti međunarodnih ICAO standarda sigurnosti u civilnom vazduhoplovstvu, a takođe je u sistemu Jedna bezbjednosna kontrola, što znači da primjenjuje standarde jednake onim u državama članicama Evropske unije.

„Danas, nakon deset godina, imamo Agenciju čiji su kvalitet i rezultati priznati na evropskom i svjetskom nivou. To nije prizanje uspješnosti na ossnovu političkih kriterijuma, nego priznanje dobijeno na osnovu egzaktnih i mjerljivih rezultata i pokazatelja“, saopštio je direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović na svečanosti povodom jubileja.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, kao i predstavnici lokalnih vlasti, Savjeta Agencije, vazduhoplovne industrije iz zemlje i regiona, privrede i javnog života.

DraganDjurovicMiloDjukanoviciVojinVlahovi

Đurović se posebno zahvalio zaposlenima i Savjetu Agencije na posvećenosti i profesionalizmu, kao i predstavnicima izvršne vlasti koji su podržavali Agenciju od osnivanja do danas.

„Zahvaljujući svima vama, sada imamo jaku instituciju koja neselektivno i sa autoritetom primjenjuje zakon i međunarodne standarde“, kazao je Đurović. „Znajte, da kada ulazite na crnogorske aerodrome ili se ukrcavate u domaći ili strani avion, da ima neko ko brine da svi ti subjekti dosljedno poštuju procedure i pravila, kako bi vaš let bio siguran i bezbjedan, jer je sigurnost misija Agencije za civilno vazduhoplovstvo“, poručio je Đurović.

Jubilejfoto1

Video poruku povodom deset godina rada Agencije za civilno vazduhoplovstvo poslao je iz Brisela i generalni direktor EUROCONTROL-a, druge najznačajnije evropske vazduhoplovne institucije, Eamonn Brennan, istakavši da je crnogorska Agencija jedna od najefikasnijih na Balkanu i čestitao Crnoj Gori na dobro odrađenom poslu.

Povodom jubileja, uručene su zahvalnice za dugogodišnju izuzetnu saradnju i podršku za razvoj Agencije u prvih deset godina vazduhoplovnim vlastima Srbije, Hrvatske i Francuske.

Savjet Agencije opredijelio je deset hiljada eura za Fondaciju Budi human, koja pomaže oboljeloj djeci.

PredsjednikSavjetaACVVojinVlahoviuruujedonacijuGoranuJovanoviu

Donirana sredstva biće ravnomjerno raspoređena za liječenje pet mališana.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.