Čanović: Odobrena četvrta faza projekta 1000+
Foto: Ilustracija

Čanović: Odobrena četvrta faza projekta 1000+

Banka za razvoj Savjeta Evrope odobrila je aplikaciju Ministarstva održivog razvoja i turizma da se obezbijede sredstva za realizaciju četvrte faze projekta "Hiljadu plus", kazao je direktor Direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović.

Čanović je naveo da MORT predviđa da u četvrtoj fazi u ponudi budu svi stanovi, koji se nalaze na tržištu.

“Predviđamo da u ponudi budu svi stanovi koji su izgrađeni u prethodnom periodu sva starogradnja, odnosno sve ono što je na tržištu”, kazao je Čanović, za TVCG.

Čanović očekuje i nižu prosječnu cijenu realizacije.

“Očekujemo da će veći broj korisnika riješiti stambeno pitanje kroz ovu četvrtu fazu projekta”, kazao je Čanović i pregovore sa bankama najavio za narednu godinu.

Kroz tri faze projekta Hiljadu plus, koji je Vlada pokrenula 2010. godine, stambeno pitanje do sada je riješilo 1.185 porodica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.