Crnogorski spasioci vratili se kući iz Albanije
Foto: Radio Tivat

Crnogorski spasioci vratili se kući iz Albanije

Crnogorski tim "USAR Montenegro" koji je bio poslat u Albaniju kao ispomoć povodom razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju, vratio se kući.

Dio ekipe su bili pripadnici tivatske SZS Marko Živić i Ilija Marović.

Tehničko vozilo sa dva člana posade i kompletnom opremom za put je spremio Logistički tim SZS.

Ekipa je bila u turističkom dijelu Drača, na ruševinama hotela Miramar.

Ilija Marović kaže da je na tom mjestu bilo najviše rušenja u Draču i da su radili u zajedničkoj ekipi.

“Radili smo sa kolegama iz Srbije i Hrvatske. Hrvati su imali pse i oni su prije nas tražili, locirali unesrećene i onda smo mi timski nastupali. Iskreno, baš smo sarađivali kao da zajedno radimo svaki dan. Svi znamo koji nam je dio posla tako da nije bilo nikakvih problema ili nesuglasica. Sve je bilo u najboljem redu”, kazao je Marović za Radio Tivat.

Radi pružanja pomoći nakon zemljotresa u Albaniji, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore uputio je 25 pripadnika Specijalizovanog tima za pretragu i spasavanje iz ruševina, 18 iz više crnogorskih opština kao i šest pripadnika Direktorata za vanredne situacije kao i osam specijalizovanih vozila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.