Serija zemljotresa i danas u Albaniji; Meta: Tužilaštvo da privede pravdi odgovorne za propuste koji su doveli do ljudskih žrtava i štete
Foto:Twiter

9.000 Albanaca ne može da se vrati u domove, oštećeno oko 5.000 objekata

Serija zemljotresa i danas u Albaniji; Meta: Tužilaštvo da privede pravdi odgovorne za propuste koji su doveli do ljudskih žrtava i štete

Novi zemljotres jačine 4,3 jedinice po Rihterovoj skali pogodio je jutros Albaniju. Zemljotres se osjetio i u Crnoj Gori. To je bio samo jedan u seriji od pet potresa registrovanih na tom području do deset sati.

Tužilaštvo mora da privede pravdi sve odgovorne za propuste koji su doveli do ljudskih žrtava i materijalne štete, objavio je albanski predsjednik Ilir Meta posle sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost. Oko 9.000 Albanaca ne može da se vrati u domove posle zemljotresa.

Najnoviji potres je zabilježen u 08.26, sa epicentrom u Tirani na dubini od deset kilometara.

Albanski savjet za nacionalnu bezbjednost pozvao je tužilaštva u toj zemlji da procesuiraju i pravdi privedu odgovorne za propuste koji su, tokom nedavnog zemljotresa, doveli do gubitka više od 50 života, javljaju albanski mediji.

Sjednica tog savjeta, kojoj su prisustvovali predsjednik Ilir Meta i premijer Edi Rama, održana je kako bi se raspravljalo o saradnji institucija posle zemljotresa.

21

Albanski mediji, takođe, navode da je u zemljotresu oštećeno više od 5.000 objekata, kao i da u domove ne može da se vrati oko 9.000 stanovnika te države.

U nekoliko desetina škola nastava neće moći da se održava dok ne budu obavljene ozbiljne popravke.

U zemljotresu u Albaniji u utorak, 26. novembra, poginule su 52 osobe, a više stotina je povrijeđeno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.