Apel Uprave policije vozačima: Očekuje nas zahlađenje, oprezno vozite!
foto: Twitter

Apel Uprave policije vozačima: Očekuje nas zahlađenje, oprezno vozite!

Iz Uprave policije apelovali su danas na vozače zbog najavljenje promjene vremena uz dodatan oprez i strpljenje, vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, i da na put ne kreću bez propisane zimske oprema, obavezne za putnička i teretna motorna vozila.

"Shodno najavama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju da se u narednim danima na području Crne Gore očekuje zahlađenje i promjena vremenskih uslova, koji mogu biti nepovoljni za odvijanje drumskog saobraćaja, skrećemo pažnju vozačima, da najavljena meteorološka situacija, može dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, smanjene vidljivosti, ali i zastoja i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda", saopšteno je iz Uprave policije.

Saobraćajna policija će, kako su istakli kroz  pojačano prisustvo i mobilnost na najfrekventnijim saobraćajnicama i kritičnim dionicama puta, nastojati da preventivnim aktivnostima  doprinese nesmetanom i bezbjednom odvijanju saobraćaja.

"Ali i pojačanom kontrolom učesnika u saobraćaju, posebno u dijelu posjedovanja zimske opreme, na putnim pravcima gdje je takva oprema obavezna u zimskim uslovima ( snijeg, led ili poledica)", kažu iz policije.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.