Svim zaposlenima na UCG od početka naredne godine veće zarade za 9%
Ilustracija

Dogovoreno i povećanje zarada i osnivanje fonda za UCG

Svim zaposlenima na UCG od početka naredne godine veće zarade za 9%

Ministarstvo prosvjete je postiglo dogovor sa upravom i Sindikatom UCG u vezi sa povećanjem zarada, tako da će svim zaposlenima na Univerzitetu Crne Gore od početka naredne godine zarade biti uvećane za 9%, te još dodatnih 3% od 2021. godine na već uvećanu zaradu.

To je kumulativno povećanje za preko 13%. Osim toga, dogovoreno je osnivanje Fonda koji bi se odnosio na naučnostraživačku i projektnu djelatnost, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Isti princip povećanja zarada usaglašen je nedavno i sa predstavnicima Sindikata prosvjete Crne Gore.

"Nakon inicijalnog usaglašavanja, predlog izmijenjenog kolektivnog ugovora će biti upućen u dalju Vladinu proceduru", saopšteno je.

Osim toga, dogovoreno je osnivanje Fonda za podršku naučnoistraživačkim i projektnim aktivnostima na Univerzitetu Crne Gore. Iznos namijenjen Fondu biće određen sporazumom koji će se svake godine potpisivati između Vlade i UCG, a njegovo funkcionisanje urediće se posebnim aktom. Fond će, dakle, većim dijelom biti usmjeren na naučnoistraživački rad, ali i objavljivanje radova, projekte i dr.

"Zadovoljan sam postignutim dogovorom. On je rezultat ozbiljnih i konstruktivnih pregovora sa upravom Univerziteta Crne Gore i predstavnicima Sindikata UCG. Univerzitet je, cijenim, jedan od najvažnijih partnera u izgradnji kvaliteta i inegriteta na nivou čitave države, te je potpuno prirodno da na tom putu ima kontinuiranu podršku i potporu Vlade Crne Gore. Naravno, na ovome se to partnerstvo ne završava, ali cijenimo da jesmo zajedno napravili značajan korak više", rekao je ministar Damir Šehović.

On je istakao da cijeni da je dogovor značajan ne samo u dijelu povećanja zarada, već i zbog Fonda koji je neophodan svakom univerzitetu koji ima ambicije da postane prepoznat po kvalitetu na širem, evropskom tržištu, što svakako jeste slučaj sa Univerzitetom Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.