Marković u Madridu: Puna posvećenost CG reformama i uspješnom nastavku procesa evropske integracije
Duško Marković

Marković u Madridu: Puna posvećenost CG reformama i uspješnom nastavku procesa evropske integracije

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković učestvovuje danas u Madridu na sastanku šefova država ili vlada koji se održava u sklopu XXV Konferencije (COP25) Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o promjeni klime (UNFCCC).

Markovića je dočekao španski premijer Pedro Sančez. 

Premijer se na konferenciji sreo i sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, objavljeno je na Tviter profilu Vlade.

On je predsjednici EK čestitao izbor na odgovornu dužnost i ponovio punu posvećenost Crne Gore reformama i uspješnom nastavku procesa evropske integracije.

 Marković će se obratiti učesnicima Konferencije, koju otvaraju generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutijereš i predsjednik Vlade Kraljevine Španije Pedro Sančez.

Na konferenciji učestvije 36 predsjednika država ili Vlada kao i najviši zvaničnici Evropske unije – predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen i potpredsjednik Evropske komisije i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel.

"Konferencija u Madridu biće prilika za dalju afirmaciju politika Crne Gore u oblasti životne sredine i klimatskih promjena posebno imajući u vidu da je naša zemlja prije godinu otvorila Pregovaračko poglavlje 27, kao i za bilateralne susrete predsjednika Vlade Duška Markovića", saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.