Očekuje se slanje zahtjeva za izručenje Savovića
Savović

Očekuje se slanje zahtjeva za izručenje Savovića

U Interpolovoj bazi podataka postoji 306 međunarodnih potjernica koje je raspisao NCB Interpol Podgorica, od kojih je 198 za crnogorskim državljanima, kazao je u intervjuu za Pobjedu v.d. načelnika Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol-Europol-Sirene Dejan Boljević.

On je saopštio i da su u posljednje tri godine - od 2017. do 1. novembra 2019. godine, po međunarodnim potjernicama NCB Interpola Podgorica, u inostranstvu uhapšene 23 osobe, od kojih se dvanaest operativno vezuje za škaljarsku i kavačku kriminalnu grupu.

Nedavno je u Španiji uhapšen osuđenik Aleksandar Savović sa tri osobe od kojih su dvojica crnogorskih državljana zbog šverca droge.

"Uprava policije je u kontaktu sa nadležnim policijskim organima Španije preko Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol-Europol-Sirene. Uprava policije je raspisala međunarodnu potjernicu za Aleksandrom Savovićem o čemu je španska policija blagovremeno obaviještena, te se shodno tome, od strane Ministarstva pravde Crne Gore, očekuje slanje zahtjeva za njegovo izručenje putem međunarodno pravne pomoći", kazao je Boljević za Pobjedu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.