Crnogorski spasilački tim vratio se iz Albanije
Foto: Printscreen

Nakon što su tamošnje vlasti utvrdile da više nema osoba koje se vode kao nestale

Crnogorski spasilački tim vratio se iz Albanije

Specijalni tim spasilaca iz Crne Gore, koji je od srijede bio angažovan u Albaniji kao dio međunarodne akcije podrške albanskim kolegama u potrazi za preživjelima i žrtvama snažnog zemljotresa koji je odnio 49 života, sinoć se oko 23 sata vratio u Podgoricu.

U Albaniji je i zvanično okončana potraga, pošto su tamošnje vlasti utvrdile da više nema osoba koje se vode kao nestale.

"Mi smo bili dio međunarodnog tima, sa kolegama iz Srbije i Italije i pretraživali smo posljednju radnu tačku – ruševine hotela u "Mira Mare" u Draču", kazao je za Pobjedu vođa tima, načelnik za operativne poslove u Direktoratu za vanredne situacije Radomir Šćepanović.

On objašnjava da su svi spasilački timovi završili misiju u Albaniji.

"Sve spasilačke aktivnosti su završene. Sada slijedi misija eksperata građevinske struke za procenju sigurnosti objekata u zonama pogođenim zemljotresom", rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.