PG: Raziji Dacić pritvor do 30 dana zbog ubistva 18-godišnjaka
Razija Dacić, foto: Facebook

PG: Raziji Dacić pritvor do 30 dana zbog ubistva 18-godišnjaka

Raziji Dacić (42), iz Rožaja, koja je u četvrtak oko 18 sati, u stanu koji je koristila u Ulici Jove Jovanovića Zmaja u podgoričkom naselju Stari aerodrom, ubodom nožem, direktno u srce, ubila Boža Vujadinovića (18) određen je pritvor od 30 dana.

Kako prenosi RTCG, istražni sudija Višeg suda, odredio je pritvor do 30 dana Raziji Dacić koja je sinoć uhapšena zbog sumnje da je ubila 18-godišnjeg mladića.

Dacić je pred inspektorima Centra bezbjednosti Podgorica rekla da je Vujadinović htio da se ubije i da ga je ona slučajno ubola nožem.

Prema tvrdnjama Dacićeve, teško povrijeđenog mladića u Klinički centar je dovezla upravo ona, i uhapšena je odmah pošto je konstatovana smrt nesrećnog mladića. Na prvom saslušanju u policiji, ali i pred tužiteljkom Jovanović, Razija je tvrdila da je Vujadinović sam sebi nanio povrede, odnosno da je želio da izvrši samoubistvo. Pritisnuta nelogičnostima u iskazu, priznala je da ga je ubola nožem u grudi.

Kako se mladi Vujadinović našao u stanu znatno starije Rožajke, šta se u stanu dešavalo prije kobnog uboda nožem, zasada nije poznato. Kako se saznaje, postoje očevici krvave drame, posle koje je mladić gotovo bez ikakvih vitalnih funkcija dovezen u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore. Kardiolozi su pokušali da mu ušiju pocijepano srce, ali ono što su prije dvadesetak dana uspjele njihove kolege u Beranama, nije bilo moguće uraditi u Podgorici, jer je mladić zbog teških povreda iskrvario.

Odmah posle hapšenja Dacićeve, koja radi kao konobarica u jednoj kafani u predgrađu Podgorice, mnogi su se u Crnoj Gori prisjetili da je ona bila akter još jedne tragedije 1999. godine. Tada je pravosnažnom presudom Vrhovnog suda Crne Gore osuđena na osam godina zatvora zbog počinjenog teškog krivičnog djela protiv opšte sigurnosti u sticaju sa izazivanjem opšte opasnosti, odnosno zbog izazivanja požara u kojem su nastradale njena jednomjesečna kći E. D. i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž. L,prenose Novosti.

Njih dvije su, naime, u noći između 1. i 2. februara 1999, u Rožajama, u baraci napravljenoj od lako zapaljivog materijala, zapalile svijeću i ostavile je na drvenom stolu, a potom naložile šporet i otišle u Rožaje, ostavljajući djevojčice same. Posle 11 sati vratile su se, ali barake nije bilo. Izgorjela je u požaru, a sa njom i dvije njihove djevojčice...

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.