Bjelopoljac(16) novčanik sa novcem i dokumentima vratio vlasniku uz pomoć policije
Ilustracija

Da je primjer dobrote i poštenja potvrdio po drugi put

Bjelopoljac(16) novčanik sa novcem i dokumentima vratio vlasniku uz pomoć policije

Šesnaestogodišnji Mirsad Hodžić iz Bijelog Polja, pronašao je danas oko 13 časova na putu do Srednje elektro-ekonomske škole koju pohađa, novčanik sa novcem i dokumentima, koji je uz pomoć policije vratio vlasniku.

Naime, Mirsad je novčanik Bjelopoljca Milinka Rakovića pronašao preko puta marketa "Franca", u Ulici Treće Sandžačke brigade.

Isti je ne gledajući koliko ima novca, predao službenicima bjelopoljske policije koji su bili dvadesetak metara od mjesta pronalaska novčanika.

Policija je brzo kontaktirala Rakovića i predala mu novčanik.

Raković je za Kodex potvrdio ovu priču, a nakon što je što je obaviješten da je novčanik pronađen pozvao je Hodžića da mu se lično zahvali na ovom plemenitom gestu. 

Svjedoci smo da je u prethodnom periodu u Crnoj Gori pogotovo među mlađom populacijom bilo par primjera ovakve ljudske čestitosti.

Ipak, Mirsad se izdvaja po tome što mu je ovo sad već drugi put da pronalazi na ulici novčanik i vraća ga vlasniku.

O njegovom prvom takvom gestu Kodex je pisao u martu 2018. godine, kada je sa drugom kao učenik Osnovne škole u Njegnjevu pronašao novčanik sa 200 eura koji je tada vratio vlasnici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.