Nuhodžić: Kazne za nasilnike moraju biti oštrije
Mevludin Nuhodžić

Nuhodžić: Kazne za nasilnike moraju biti oštrije

"Odgovornost je na svima nama – da gradimo društvo koje osuđuje svaki vid nasilja i prijavljuje svaki slučaj, kako bi broj žrtava bio manji", poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na zasijedanju Ženskog parlamenta.

Ministar je ovom prilikom istakao da je jučerašnja  konferencija "Borba protiv trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu" koju su zajednički organizovali Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Generalni sekretarijat NATO-a za žene, mir i bezbjednost još jedna potvrda da je Crna Gora kredibilan član sjevernoatlantske porodice i da, kroz kreiranje zajedničkog odgovora i osnaživanje regionalne i međunarodne saradnje, unapređuje kapacitete za borbu protiv trgovine ljudima i borbu protiv nasilja nad ženama.

"Na nasilje moramo reagovati – a ne da ćutimo i zatvaramo oči. Za nasilje nema i ne smije biti opravdanja. Kazne izrečene nasilnicima moraju biti oštrije. Samo na taj način šaljemo jasnu poruku države o dosljednoj primjeni politike nulte tolerancije na nasilje. Lično ću se snažno zalagati za pooštravanje kazni za sva krivična djela sa elementima nasilja", poručio je ministar.

Nuhodžić je naglasio da  je borba protiv trgovine ljudima i borba protiv nasilja nad ženama zajednička borba svih subjekata društva.

"Svi zajedno, žrtvama trafikinga i porodičnog nasilja moramo da pokažemo da nijesu same, da smo tu za njih da im pružimo pomoć i da ih zaštitimo", zaključio je.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.