Zenka: Najbolje znam koliko žena može da bude jaka, podigla me samohrana majka
Mehmed Zenka

Zenka: Najbolje znam koliko žena može da bude jaka, podigla me samohrana majka

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka je na sjednici Ženskog parlamenta kazao da ga je podigla samohrana majka i da najbolje zna koliko jedna žena može da bude jaka.

"Najbolje znam kako je biti borac. Najbolje od većine znam koliko jedna žena može da bude jaka i i koliko može da se samožrtuje za porodicu. Živi sam svjedok toga", rekao je on.

Kaže da ponekad i "mi sami činimo greške, pa tiho ugrožavamo žensku ravnopravnost“.

"Evo, ja juče zamalo da zaboravim da mi je godišnjica braka. Da mi nije bilo kćerke...Eto, nakon 30 godina i to se desi. I na taj način jedna mala nepažnja čini ogroman problem, u smislu toga da povređujemo dušu nekoga. Valja uvijek krenuti od sebe", rekao je on,prenosi Pobjeda.

Crna Gora je, istakao je Zenka, prepoznala vrijednost žene i odredila je tri smjernice, preko kojih će najbolje uticati na ravnopravnost žena. Lako je, kaže on, reći: politička participacija, ekonomsko osnaživanje žena, borba protiv nasilja.

"Trebamo raditi na tome. Prije svega u porodici, u zajednici u lokalnoj zajednici. Učiti od pozitivnih primjera, to nam je najbitnije. Nismo isti kao prije 15 godina, mnogo smo bolji danas, ali treba još da radimo da bismo stigli gdje treba da budemo", kazao je on.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.