Novi zemljotres jutros u Albaniji, Ministarstvo objavilo imena 46 stradalih
Foto:Twiter

Traga se za preživjelima

Novi zemljotres jutros u Albaniji, Ministarstvo objavilo imena 46 stradalih

Novi zemljotres jačine 3,4 jedinice Rihtera potresao je Albaniju jutros u 6.50. Epicentar je bio na 33 kilometra od Tirane, na dubini od samo dva kilometra. Sinoć u 23 sata zabilježen je još jači potres - 4,5 jedinica Rihtera. Prema poslednjim podacima u razornom zemljotresu koji je u utorak pogodio Albaniju život je izgubilo 46 ljudi.

Ministarstvo odbrane Albanije je na svom sajtu objavilo imena 46 osoba koje su poginule na katastrofalnom zemljotresu koji je u utorak ujutro pogodio Albaniju.

U saopštenju se ističe da je taj spisak potvrdila policija Albanije.

Mediji su objavili da je prestala potraga za eventualno zatrpanima u naselju Tuman, koje je posle Drača najviše bilo pogođeno zemljotresom od 6.4 stepeni Rihterove skale, prenijela je Beta.

Potraga se nastavlja u Draču gdje je juče iz ruševina jednog hotela izvučena živa osoba stara 33 godina, dok se nastavlja potraga za još jednom osobom koja se nalazi u ruševinama istog hotela.

 

 

Položaj onih koji su ostali bez kuća je pogoršala jaka kiša koja pada u ovom dijelu Albanije.

U zemljotresu je povrijeđeno oko 700 ljudi.

U najgore pogođenim regionima Tumana i Drača, vanredno stanje biće na snazi mjesec dana.

Nakon najsnažnijeg udara, uslijedilo je čak 500 naknadnih, od kojih su neki bili jači od pet jedinica Rihtera. 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.