Perović, Kaluđerović i Vlahović žale zbog svog postupka u slučaju Mirne Nikćević
Perović, Kaluđerović i Vlahović

Perović, Kaluđerović i Vlahović žale zbog svog postupka u slučaju Mirne Nikćević

Ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerovići i Željko Perović ocijenili su da njihova reakcija u slučaju Mirne Nikčević nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

U saopštenju se navodi da su predsjednik Vlade Duško Marković i ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović razgovarali danas sa trojicom crnogorskih ambasadora.

"Ambasadori su se saglasili sa stavovima premijera Markovića i ministra Darmanovića da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti", navodi se u saopštenju.

Oni su kako se dodaje izrazili žaljenje zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procjene u vezi sa njihovim javnim istupanjem.

"Zauzet je stav da se propusti ovakvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati. Ministarstvo vanjskih poslova će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i pravilima službe", navodi se u saopštenju.

Podsjećamo Vlahović, Kaluđerović i Perović platili su kaznu od 600 eura koju je prekršajni sud izrekao Mirni Nikčević zbog govora mržnje. Ambasadori su tada saopštili da je lako kazniti Mirnu Nikčević, ali da je "teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.