BP: 15 zaposlenih u lokalnoj administraciji i javnim ustanovama prijavilo se za otpremninu
Sa sastanka

Smolović razgovarao sa radnicima koji su se prijavili za otpremninu

BP: 15 zaposlenih u lokalnoj administraciji i javnim ustanovama prijavilo se za otpremninu

Predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović sa saradnicima upriličio je prijem za 15 zaposlenih u lokalnoj administraciji i javnim ustanovama, koji su se dobrovoljno prijavili za prestanak radnog odnosa uz isplatu otpremne.

“Na javni poziv prijavilo koji je raspisan prijavilo se 7 zaposlenih u organima i službama Opštine Bijelo Polje i 8 zaposlenih u javnim ustanovama čiji je osnivač Opština Bijelo Polje. Danas smo željeli da napravimo ovaj sastanak, kako bi se zahvalili na svemu što su uradili tokom svog rada za Opštinu Bijelo Polje” – rekao je Smolović.

On je podsjetio da je Opštinu u prethodnom ciklusu iz 2015 i 2016.godine napustilo putem sporazumnog raskida radnog odnosa uz isplatu otpremnine 120 zaposlenih, čime je Opština ispunila obaveze prema sanacionom planu Ministarstva finansija.

Zaposlenim koji su zainteresovani da na ovaj način raskinu radni odnos biće isplatićen neto iznos otpremnine u visini 50% mjesečne bruto zarade za svaku godinu radnog staža, s tim što iznos otpremnine ne može biti veći od 15 bruto zarada zaposlenog.

Takođe, zaposlenom koji ispunjava uslov za penziju i ako mu do 67 godina života nedostaju do dvije godine, isplatiće se neto iznos otpremnine u visini 6 bruto zarada, saopšteno je na sastanku, navodi se na sajtu Opštine Bijelo Polje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.