Ljetnja turistička sezona nadmašila prošlogodišnju rekordnu i to za 10,97% po broju turista
Ilustracija

Ljetnja turistička sezona nadmašila prošlogodišnju rekordnu i to za 10,97% po broju turista

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o kvalitativnim i kvantitativnim rezultatima ljetnje turističke sezone 2019. godine koja ukazuje da je ovogodišnja ljetnja turistička sezona nadmašila prošlogodišnju rekordnu i to za 10,97 odsto po broju turista, i za 7,30 odsto po broju noćenja.

Poseban uspjeh predstavlja činjenica da je rekordna posjećenost zabilježena u predsezoni i postsezoni, saopšteno je iz Vlade.

U aprilu i maju je Crnu Goru posjetilo 25,7 odsto turista više nego u predsezoni 2018, a u septembru i oktobru 20,2 odsto turista više nego u postsezoni 2018. godine. Tokom prvih devet mjeseci ove godine našu zemlju je posjetilo oko 7 odsto turista više nego u cijeloj 2018. godini.

Na sjednici je zaključeno da informacije o turističkim rezultatima ubuduće uključuju i predsezonu i postsezonu budući da rezultati pokazuju smanjenje trenda sezonalnosti, odnosno činjenicu da naša zemlja postaje cjelogodišnja turistička destinacija.

U Informaciji je navedeno da su prihodi Crne Gore od inostranih gostiju povećani u prvih devet mjeseci 2019. za 9,27 odsto u odnosu na prvih devet mjeseci 2018.

"Aerodromi Crne Gore su u istom razdoblju opslužili 8 odsto više putnika, dok je Nacionalne parkove posjetilo do 20. oktobra 2019. godine 32 odsto više gostiju nego u istom periodu prethodne godine. Informacija sadrži podatak da je rast prometa u planinskim opštinama u prvih devet mjeseci 2019. porastao je za 24,12 odsto u odnosu na prvih devet mjeseci 2018.", saopšteno je iz Vlade.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.