Sud oduzeo sina Severini, pjevačica u suzama: Danas se rastaje od njega, a moraće da plaća alimentaciju
Ilustracija

Sud oduzeo sina Severini, pjevačica u suzama: Danas se rastaje od njega, a moraće da plaća alimentaciju

Severina Kojić (47) oglasila se nakon što je jutros u Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu donijeta privremena mjera da sin Aleksandar živi sa ocem Milanom Popovićem (54), koji će samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta.

"Ne znam šta bih vam rekla. Nisam ovo očekivala zbog toga jer je napravljen presedan u postupanju", rekla je gušeći se u suzama Severina Kojić za Jutarnji.hr.

 Hrvoje Jukić, advokat Milana Popovića otkrio je detalje.

"Istina je da je sud tako odlučio - da donese privremenu mjeru da dijete većinski dio vremena bude sa ocem - kaže advokat Milana Popovića.

On ističe da ova odluka suda stupa na snagu odmah.

"Odluka suda stupa na snagu odmah, i od danas se mora sprovesti u djelo, iako nije pravosnažna. Zato i ne smijem ništa dalje da komentarišem jer je sudski proces i dalje u toku", kaže advokat Milana Popovića i dodaje: Ne mogu da komentarišem ni zašto je došlo do toga da Severina izgubi starateljstvo, ali je očigledno da je sud imao razloge za takvu odluku - rekao je advokat Jukić za Blic.

Kako je dalje objasno Severina ima pravo na žalbu, a prema njegovim saznanjima ona će je vjerovatno i podnijeti.

Alimentacija

Kako prenose hrvatski mediji, pjevačica će Milanu morati da plaća alimentaciju od 1200 kuna ili 160 eura.

Severinin advokat Mate Matić navodi da je njegova klijentkinja u šoku i da ne može da vjeruje da je sud donio takvu odluku.

"Mislim da je to što se dogodilo pokazuje nestabilnost hrvatskog pravosuđa, ustava i nesigurnost. Bio sam svjedok poslednje rasprave koja se odvijala na predlog gospodina Popovića da se dijete dodijeli njemu na starateljstvo i moram da kažem jedan detalj. Socijalna radnica koja je postavljena i koja je trebalo da brine oko Severininog sina sama je na sudu priznala da dvije godine to dijete nije vidjela, ali dala je svoje mišljenje i predlog da bi ocu trebalo da se da starateljstvo. Sve kaznene postupke pokrenućemo protiv svakoga ko je zloupotrebio položaj i protiv socijalne radnice koja je dala taj zaključak koji je neutemeljen jer ni ona sama nema osnova za to. Međutim, ovog trenutka imamo privremenu mjeru kojoj žalba ne pomjera izvršenje i mislim da će po njoj morati da se postupa",rekao je za "24sata.hr" Matić.

Inače Severina i Milan se godinama bore za starateljstvo nad sinom Aleksandrom, a 2018. godine odlučeno je da imaju zajedničko starateljstvo da bi danas bilo potpuno dodijeljeno Milanu Popoviću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.