Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja
Sa sastanka

Međunarodna pomorska organizacija da pomogne Crnoj Gori

Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, koji boravi u Londonu tokom zasijedanja redovne skupštine Međunarodne pomorske organizacije IMO, danas je imao sastanak sa generalnim sekretarom IMO-a, Kitak Limom.

Nakon prezentacije stanja u oblasti pomorstva i izazova sa kojim se suočava Crna Gora u toj oblasti, ministar Nurković je od generalnog sekretara IMO-a zatražio pomoć, posebno u dijelu omogućavanja obuke, donošenja regulativa, usvajanju protokola kao i prevazlaženju nedostataka i izazova koji su prepoznati od strane predstavnika IMO-a, koji su nedavno izvršili kontrolu-reviziju naše države, članice IMO-a.

Generalni sekretar IMO-a je pohvalio napore Crne Gore u dostizanju najviših međunarodnih standarda i obećao pomoć u tehničkom i administrativnom smislu.

Nurković je pohvalio rad IMSAS audit tima, koji je nedavno boravio u Crnoj Gori i pri tom nam ukazao na određene nedostatke, koje je potrebno otklanjati, a sve u cilju dostizanja najvećih međunarodnih pomorskih standarda.

"Ovakvi skupovi na najvišem nivou u ovoj oblasti, svjedoče da je Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja koja teži postizanju najviših međunarodnih standarda", saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.