Marković: Globalni trendovi pretvaraju čovjeka u mašinu za rad, mi šaljemo drugačiju sliku
Marković

O Predlogu zakona o radu

Marković: Globalni trendovi pretvaraju čovjeka u mašinu za rad, mi šaljemo drugačiju sliku

Vlada Crne Gore utvrdila je Predlog zakona o radu koji je usaglašen kroz socijalni dijalog – i sa sindikatima i sa poslodavcima – i usklađen sa pravnom tekovinom EU, objavljeno je na Twiter nalogu Vlade.

Predloženim zakonom se jačaju organi koji štite prava zaposlenih, onemogućava diskriminacija na radu, suzbija siva ekonomija...

Premijer Duško Marković saopštio je da je cilj u izradi zakona o radu bio i humanizacija procesa rada.

"Globalni trendovi, zbog interesa kapitala, pretvaraju čovjeka u mašinu za rad. Mi šaljemo drugačiju sliku – da treba više poštovati onoga ko neposredno učestvuje u stvaranju nove vrijednosti", naveo je Marković.

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović je ocijenio da su Zakonom o radu, koji je Vlada danas utvrdila, zaštićeni dobri radnici i odgovorni poslodavci a to su, kako je rekao, i jedni i drugi tražili.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.