Crna Gora kao mala država za kratak period ostvarila značajne rezultate u suzbijanju nasilja nad ženama u trgovine ljudima

Crna Gora kao mala država za kratak period ostvarila značajne rezultate u suzbijanju nasilja nad ženama u trgovine ljudima

Specijalna predstavnica Generalnog sekretara NATO-a za žene, mir i bezbijednost Kler Hatčinson sa predjednicom Odbora za rodnu ravnopravnost Nadom Drobnjak boravila je u radnoj posjeti Ministarstvu rada i socijalnog staranja i tom prilikom se sastala sa ministrom Kemalom Purišićem.

Na sastanku je bilo riječi o mjerama i aktivnostima koje ovaj resor sprovodi na suzbijanju nasilja nad zenama, nasilja u porodici i trgovine ljudima.

Purišić je kazao da se državni organi sve uspješnije nose sa ovim izazovima. Uporedo jačamo svijest građana o štetnosti ovih pojava ali jačaju i kapaciteti institucija da se izbore sa ovom što, kako je rekao, pokazuje i statistika procesuiranih i okončanih slučajeva.

„Suzbijanje trgovine ljudima je isto tako značajan izazov za naše institucije zbog tranzitnosti našeg područja za izbjeglice ali i zbog naslijeđenih navika rekao je Purišić i dodao da je zadatak insitucija da suzbiju ove probleme.

On je istakao da će MRSS nastaviti da realizuje preporuke Grevio komiteta kao i najbolje međunarodne prakse.

Hatčinson je kazala da je problem trgovine ljudima u porastu u svim zemljama, te da je veliki dio aktivnosti u NATO usmjeren ka tome da se razmotri mogući uticaj ovog izazova na kreiranje i vođenje politike bezbjednosti.

Predstavnici MRSS su upoznali predstavnicu NATO-a sa ostvarenim rezultatima u socijalnom zbrinjavanju i mjerama rehabilitacije i integracija žrtava nasilja i trgovine ljudima.

Hatčinsonova je kazala da je Crna Gora kao mala država za kratak period ostvarila značajne rezultate u suzbijanju ova dva globalna problema.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.