Sporna naslovnica sa snajperom uperenim u Vučića izazvala buru u Srbiji
Foto: Twitter

Sporna naslovnica sa snajperom uperenim u Vučića izazvala buru u Srbiji

Novi broj srpskog nedjeljnika NIN-a je na društvenim mrežama u srijedu najavljen s naslovnicom na kojoj se nalazi srspki predsjednik Aleksandar Vučić kako obilazi štandove na Sajmu naoružanja.

Fotografija je napravljena iz takvog ugla da je cijev puške usmjerena pravo u njega, zbog čega su reagovali predstavnici vladajuće koalicije.

Izdavač NIN-a, kompanija Ringijer Aksel Špringer Srbija, saopštila je danas da se novi broj tog nedjeljnika pojavio bez sporne naslovne fotografije jer smatra da je naslovnica koja je prethodno bila najavljena neprimjerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

"Iako je naslovna strana promijenjena, sadržaj članka 'Afera oružje: Ko ruši Krušik' ostaje, naravno, nepromijenjen", saopštio je izdavač.

Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila je izdavaču NIN-a što je pokazao dovoljno odgovornosti da se promijeni naslovna strana, kao i javnosti na reagovanju, ali i nekim neistomišljenicima Aleksandra Vučića.

Ona je rekla da iza naslovne strane NIN- stoji čitav uređivački kolektiv tog nedjeljnika, kao i da "izdavač vidi šta će sa tim dalje".

Prema njenim riječima, ta naslovana strana je "legitimizacija da možete da uradite predsjedniku Vučiću šta god hoćete".

Ona je rekla da su u NIN-u od 100 fotografija izabrali baš onu u kojoj snajper može da bude uperen u predsjednika države.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.