U Spužu tokom pretresa oduzeto pet mobilnih telefona
Foto: Ilustracija

U sobi u kojoj borave osobe iz barskog i škaljarskog klana

U Spužu tokom pretresa oduzeto pet mobilnih telefona

Pet telefona zaplijenjeno je prilikom pretresa jedne sobe u Istražnom zatvoru. Telefoni su pronađeni u sobi u kojoj borave osobe iz barskog i škaljarskog klana i poslati su na vještačenje.

Među zaplijenjenim telefonima su dva najnovija modela ajfona.

Za sada se ne zna kako su telefoni dospjeli u ruke pritvorenika, a iz UIKS-a se ovim povodom nijesu oglašavali, piše Pobjeda.

Tokom protekle i ove godine u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija unijeto je 735 mobilnih telefona, za koje se još ne zna kako su tamo dospjeli.

Za to vrijeme prijave su podnijete protiv zatvorskih policajca Dejana Đuranovića, Ivana Martinovića i Alena Beganovića zbog sumnje da su iskoristili položaj i doturali mobilne telefone pritvorenicima.

 Đuranović, Martinović i Beganović su suspendovani i u toku je krivični postupak protiv njih. Za sada se ne zna koliko su unijeli telefona, da li su to radili za novac, koliko su naplaćivali svoje usluge, kao ni koliko dugo su to radili.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija ranije su kazali da je prošle godine zaplijenjeno 514 telefona, a od početka ove 221. Među nedozvoljenim sredstvima službenici su pronašli i “materije nepoznatog porijekla” za koje se sumnja da su narkotici, kao i improvizovane bodeže.

Da su u UIKS-u svjesni problema unošenja mobilnih telefona, pokazuje i zahtjev da se ugradi sistem za detekciju digitalne komunikacije koji će ometati njihovo korišćenje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.