Prije 45 godina emitovana prva epizoda emisije “Kocka, kocka, kockica” (VIDEO)
Foto: Screenshot

Prije 45 godina emitovana prva epizoda emisije “Kocka, kocka, kockica” (VIDEO)

Na današnji dan 1974. godine emitovana je prva epizoda emisije „Kocka, kocka, kockica”, obrazovne serije Televizije Beograd koja je starijim generacijama ostala u lijepom sjećanju.

Serija je emitovana od 1974. do 1994. godine i ponovo 2005. godine, a ista je proslavila zabavljača i glumca Branka Milićevića Kockicu, koji je mnogima prva asocijacija na djetinjstvo.

Ukupno je snimljeno preko 250 epizoda ove emisije, a uvodna pjesma “U svetu postoji jedno carstvo” poznata je i današnjim generacijama.

Tokom dugogodišnje karijere Branko Kockica je najviše radio s djecom, a iza sebe je ostavio mnogo emisija uz koje smo i odrastali i učili i uz koje smo se smijali.

Djeca su tokom snimanja ove emisije imala priliku da često sa Brankom borave u prirodi i uče o svijetu oko nas kroz brojne eksperimente i praktične časove.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.