Papa: Atomsko oružje proglasiti nemoralnim
Papa Franjo

Papa: Atomsko oružje proglasiti nemoralnim

Papa Franjo planira da promijeni službeno učenje Katoličke crkve kako bi upotrebu i posjedovanje atomskog oružja proglasio "nemoralnim" i učinio ga zvaničnim stavom crkve.

Rekao je da to "mora ući u katekizam Katoličke crkve", zbornik zvaničnog crkvenog učenja.

On je tako otišao dalje od svojih prethodnika u osudi hladnoratovske doktrine odvraćanja i zahtjevu za potpunom zabranom nuklearnog oružja.

Franjo je posjedovanje nuklearnog oružija nemoralnim proglasio u nedjelju u Hirošimi tokom emotivnog susreta sa onima koji su preživjeli nuklearnu katastrofu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.