Rama: Zgrade su generalno stabilne
Foto: N.N.

Rama: Zgrade su generalno stabilne

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da je i u ovom zemljotresu, koji je bio jači i duže trajao, još jednom potvrđeno da su zgrade, uglavnom, veoma stabilne.

Na sastanku vlade, u vezi sa situacijom koju je juče ujutro prouzrokovao zemljotres, Rama je rekao da niko ne bi trebalo da bude impresioniran pukotinom na zidu, jer svaka pukotina na zidu ne predstavlja problem.

"Ukoliko nije oštećen stub, to nije ništa u pogledu bezbjednosti", naglasio je albanski premijer, prenio je AP.

Svi stambeni blokovi, čak i oni najviši sagrađeni nakon 90-ih, većinom nemaju potporne zidove, održavaju ih strukture stubova, izjavio je Rama.

Albanski premijer je rekao da su kuće generalno dizajnirane i izgrađene tako da izdrže jake zemljotrese, jače i od šest ili sedam stepeni po Rihterovoj skali.

"Uprkos podrhtavanju i strašnom osjećaju zemljotresa, prava opasnost je daleko", istakao je Rama, prenosi Tanjug.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.