Akcija
Sa konferencije

Akcija "Koalicija": Više osoba uhapšeno zbog paljenja automobila i bacanja bombi

Policija u saradnji sa tuzilaštvom sprovodi aktivnosti koje za ishod imaju dobre i opipljive rezultate, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji povodom sprovedene akcije "Koalicija" koja je rezultirala rasvjetljavanjem više KD u oblasti požara, eksplozija i havarija.

Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici u srijedu su podnijete dvije krvične prijave protiv četiri osobe osumnjičene za izazivanje krivičnih djela, izjavila je državna tužiteljka i portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Milica Mandić.

Prema njenim rečima prijavama su obuhvaćeni uhapšeni I. V. (21), ali i V. Š. (22), za koje postoji sumnje da su zapalili dva automobila u Podgorici.

I. V. je osumnjičen za još tri podmetanja požara na vozilima i bacanje eksplozivne naprave u dvorište kuće A. Š., dok je D. M. koji se nalazi u UIKS u u Spužu osumnjičen za jedno podmetanje eksploziva, dok se R. I. (42) tereti za podmetanje požara na auto-placu u Podgorici.

"Jedna osoba privedena je i određeno joj je zadržavanje do 72 sata, dok će troje osumnjičenih, koji su obuhvaćeni prijavom, biti privedeni na saslušanje", kazala je tužiteljka Mandić.

Rukovodilac Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata Srđan Korać je kazao da je policija rasvijetlila devet krivičnih djela, od kojih je sedam počinjeno na teritoriji Podgorice.

"Sprovode se aktivnosti na rasvetljavanju podmetanja požara 31. oktobra 2010. godine u Budvi, kada je zapaljen audi Podgoričanina P. B,. i traga se za osobom koja je u Baru zapalila "BMW" koji je u vlasništvo T. Ć. iz tog grada", kazao je Korać.

Tužilaštvo će kako je saopšteno zajedno sa policijom i dalje intenzivno raditi na sprječavanju ovih pojava i otkrivanju i gonjenju svih učinilaca krivičnih djela.

"Procenat rasvijetljenosti krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija, kao i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija je 87%", saopštio je načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica Miloš Vučinić na današnjem presu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.