18 spasilaca iz službi zaštite i spašavanja i šest predstavnika Direktorata za vanredne situacije

Spasilački tim CG krenuo u Albaniju,Nuhodžić: Ispunjavamo ljudsku dužnost

Specijalni crnogorski tim koji čini 18 spasilaca iz službi zaštite i spašavanja i šest predstavnika Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upućen je jutros u Albaniju u skladu sa potrebama koje je su iskazale albanske vlasti i dogovorom postignutim juče prilikom boravka članova naše Vlade u Draču, a na osnovu današnje odluke Vlade.

Vlada je donijela odluku o upućivanju tima za traganje i spašavanja iz ruševina Republici Albaniji. 

odlazakspasilakogtimacgualbanijupogoenuzemljotresom49131630943o

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je, ispraćajući tim, da je riječ o vrhunski obučenim profesionalcima, spremnim da se suoče sa svim posljedicama elementarnih nepogoda i pomognu unesrećenima.

„Ovaj specijalni tim čine dobro obučeni profesionalci, koji će pružiti adekvatnu pomoć unesrećenima. Nemam dilemu da će oni svoje operativne zadatke izvršiti odgovorno i požrtvovano, kao da to rade svojoj zemlji, bez razlike. Dakle, mi smo u obavezi da to činimo i kao zemlja članica NATO-a i saveznica, ali prije svega to je naša ljudska dužnost i obaveza“ – rekao je ministar.

On je naveo da kada se nekom desi nesreća, komšija je prvi koji pritekne u pomoć.

"Tako je to u životu naših građana, tako je to u našoj državnoj politici", kaže Nuhodžić.

odlazakspasilakogtimacgualbanijupogoenuzemljotresom49132128716o

Ministar  je poručio da se slanjem ovog specijalnog tima ne završava naša potreba da pomognemo Albaniji u saniranju posljedica od zemljotresa. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.