Albaniju od juče pogodilo 524 potresa
Foto: Gov.me

Albaniju od juče pogodilo 524 potresa

Od snažnog jučerašnjeg zemljotresa koji je pogodio Albaniju, na tom prostoru do danas je zabilježeno čak 524 zemljotresa.

Informacija je saopštena iz Odeljenja za seizmologiju Instituta za nauku u Tirani.

Četiri zabilježena potresa imala su jačinu veću od 4,5 stepeni ukljucujući i onaj razorni jačine 6,3 po Rihterovoj skali juče u 03.55 sati.

U međuvremenu, čak 7 podrhtavanja bilo je jačine od 4 do 4,5 spepena, oko 17 između 3,5 i 3,9 stepeni, dok su ostali bili slabiji.

Najnoviji potres bio je jutros magnitude 3,4 Rihtera sa epicentrom u Jadranskom moru, prenosi ATA.

Zemljotres koji je u utorak ujutro pogodio Albaniju za sada je odnio je 29 života.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.