Majka dvoje maloljetne djece u panici: Ne znam kako ćemo preživjeti zimu
ilustracija

Nikšić

Majka dvoje maloljetne djece u panici: Ne znam kako ćemo preživjeti zimu

Majka dvoje maloljetne djece koja živi u Nikšiću u iznajmljenom smještaju uputila je preko Banke Hrane apel za pomoć.

Državljanka Srbije, iz Užica, 11 godina je kako kaže živjela u vanbračnoj zajednici sa crnogorskim državljaninom iz Nikšića.

Njihova devetogodišnja ćerka je rođena u Užicu, gdje su jedno živjeli a njihov sin, star sedam mjeseci rođen je u Nišiću gdje žive već tri godine.

B.D. je nakon rastanka u privatnom smještaju koji joj već neko vrijeme plaća jedna gosođa velikog srca.

Budući da nije državljanka Crne Gore nema nikakva primanja ni zdravstveno osiguranje kao ni njena ćerka.

Tvrdi da je sud odredio da otac plaća 130 eura alimentaciju, što on, dodaje, ne čini.

"Razlog raspada  porodične zajednice je što  je muž prestao da vodi brigu o nama, nije donosio hranu, nije dolazio kući, psihički  me maltretirao,nazivao pogrdnim imenima, vrijeđao. I fizički me maltretirao,  tako da sada  ne čujem  na lijevo uvo.
Rekao mi je da se zaljubio i da treba da idem...Otišla  sam i povela djecu sa sobom.Na sudu djeca su meni dodijeljena na čuvanje i odgoj. 
Njemu je dodeljena alimentacija od 130 eura,  koju ne plaća.", navodi majka u obraćanju.

Kaže da jedva preživljava sa svoje dvoje djece, da nema sredstava ni za liječenje sebe i svoje djece a da već ima i dug od 300 eura za struju.

"Problemi  se samo nižu a  dugovi rastu.Svaki dan strahujem da će isključiti struju. Nemamo dovoljno da bi se adekvatno hranili. Djeci priuštim koliko mogu, znam da nije dovoljno za njihov pravilan razvoj ali šta da radim.Ni sama ne znam sta bih još rekla u moru mojih problema,  ne znam kako funkcionisem.Bebi treba inhalator, nemam odakle da ga kupim, bolničko  liječenje neće mi naplatiti zbog situacije u kojoj sam.", kaže u obraćanju majka koja strahuje kako će preživjeti zimu sa svojom djecom.

Ona je zahvalila Banci hrane i svim ljudima koji su joj do sad pomogli.

Iz te fondacije su uputili apel svim ljudima koji su u mogućnosti da pomognu, budući da je situacija jako loša i zaista im pomoć treba.

Svi koji žele pomoći mogu  dobiti kontakt i adresu porodice od Banke hrane na Facebook stranici organizacije.



 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.