U Hrvatskoj uhapšeno oko 30 osoba, pravili lažne pasoše za škaljarski, kavački i zemunski klan
ilustracija, foto:Hanza Media

Uhapšeno i nekoliko policajaca

U Hrvatskoj uhapšeno oko 30 osoba, pravili lažne pasoše za škaljarski, kavački i zemunski klan

Policija širom Hrvatske sprovodi akciju hapšenja osumnjičenih za izradu dokumenata za pripadnke zemunskog, škaljarskog i kavačkog klana.

Trideset osoba uhapšeno je akciji koja se sprovodi na području Zagreba, Karlovca, Zadra, ali i drugih gradova, javlja Jutarnji list.

Sumnja se da su uhapšeni iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne pasoše za pripadnike srpskog zemunskog klana kao i za članove crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Kako ističe portal Indeks, riječ je o grupacijama s kojima se povezuje više desetina mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Hapšenja su sprovedena sinhronizvano prema nizu osoba od kojih se neke smatraju opasnim.

Osoba koju policija sumnjiči da je bio glavni šef grupe N. S. (49)  jutros je uhapšen na području Kozari boka.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažna hrvatska dokumenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.