Crnogorski vatrogasci i spasioci otputovali jutros u Albaniju

Ispomoć kolegama

Crnogorski vatrogasci i spasioci otputovali jutros u Albaniju

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivat (SZS) otputovali su jutros u Albaniju kao ispomoć kolegama u toj zemlji i dio Specijalizovanog tima za pretrage i spašavanje iz ruševina (USAR) koji je uputio Sektro za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

„Iz Tivta je upućeno tehničko vozilo sa dva člana posade, kompletnom opremom i pripremljeno da bude samoodrživo tokom perioda boravka u Draču. Logistički tim Službe obezbijedio je sve neophodno za njihov nesmetan boravak i pružanje pomoći u spašavanju“, rekao je načelnik SZS Zoran Barbić.

IMG23902188a20e742ef546fc871d1b5cffV

Tivatski vatrogasci pred polazak

USAR čini 18 pripadnika iz više crnogorskih opština kao i šest pripadnika Direktorata za vanredne situacije.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore uputiće 25 pripadnika Specijalizovanog tima za pretragu i spasavanje iz ruševina (USAR) radi pružanja pomoći nakon zemljotresa koji su se dogodili u blizini Tirane i Drača, kazao je Pobjedi Ljuban Tmušić načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć u MUP.

 U Albaniju će biti upućeno i osam specijalizovanih vozila službe spašavanja.

"Timovi su obučeni i specijalizovani za ovakve situcije", rekao je Tmušić.

Radomir Šćepanović iz Direkcije za vanredne situacije pojasnio je da će crnogorski tim, koji će u Albaniji provesti sedam dana, biti potpuno samoodrživi.

"Idemo u Albaniju da im pomognemo, a ne da im budemo na teretu. Tako da ćemo tih sedam dana biti potpuno samoodrživi, bez ikakvih obaveza sa albanske strane", rekao je Šćepanvić dodajući da će Crnogorci biti smještenu u specijalizovanim šatorskim naseljima, piše Pobjeda.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.