Bivši pripadnik Legije stranaca uhapšen u Pljevljima
ilustracija

Sa falsifikovanim dokumentima

Bivši pripadnik Legije stranaca uhapšen u Pljevljima

Službenici Granične policije uhapsili su M.T., za kojeg postoje nezvanične informacije da je bio pripadnik Legije stranaca. On se trenutno nalazi u Istražnom zatvoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Prema saznanjima Dana od sagovornika iz istrage, M.T. je uhapšen u rejonu Pljevalja, kada su policajci kod njega pronašli falsifikovana lična dokumenta.

Radeći na ovom slučaju i provjeravajući podatke kako bi se utvrdio pravi identitet osumnjičenog, inspektori su došli do informacija koje su ukazale na sumnju da se radi o bivšem pripadniku Legije stranaca, u kojoj je bio oko osam godina. Prema podacima Dana, M.T. u Crnoj Gori nije zaveden kao izvršilac krivičnih djela.

Osumnjičeni je nedugo nakon hapšenja sproveden u spuški zatvor. O hapšenju M.T. odmah su obaviještene bezbjednosne službe kako bi se izvršile potrebne provjere. Istražitelji prije svega ispituju zbog čega je M.T. boravio u Crnoj Gori, budući da postoje podaci da je godinama bio u inostranstvu.

Takođe, vrše se provjere i kako bi se utvrdilo sa kim se sastajao u Crnoj Gori, kao i od kada boravi na teritoriji naše države i kako je došao.

Nakon sprovođenja u istražni zatvor, prema saznanjima Dana, upravi je stigla informacija sa podacima koji se odnose na M.T Zbog toga se on nalazi pod posebnim mjerama i nadzorom, kako bi se spriječio njegov eventualni pokušaj bjekstva iz zatvora.

Iz Uprave policije se nijesu zvanično oglašavali nakon hapšenja osumnjičenog. Crnogorska policija je od zemalja u kojima je, kako se pretpostavlja, M.T. boravio zatražila podatke kako bi utvrdili više detalja o ovom licu, kao i da li se zaista radi o pripadniku Legije stranaca.

Trenutno se radi više analiza i vode se istrage kako bi se utvrdilo da li je M.T. učestvovao u izvršenju nekih krivičnih djela koja su se u skorije vrijeme dogodila u Crnoj Gori. Istrage su zasad interne i u njima učestvuju pripadnici nekoliko sektora Uprave policije.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.