Španska policija izvukla podmornicu sa tonom kokaina

Španska policija izvukla podmornicu sa tonom kokaina

Španska policija je uspjela da izvuče potopljenu podmornicu, na kojoj se, kako vjeruju, nalaze tone kokaina u luci Aldan.

Zatim je započela pripreme za vađenje tereta.

Policija se nada da će dizalicom podići podmornicu dugu 20 metara na pristanište u Aldanu, kako bi mogla lakše da uđe unutra, izjavio je zvaničnik iz vladine kancelarije u provinciji Pontevedra, prenio je AP.

Podmornica je potonula dok je policija pokušavala da je presretne u nedelju na ulazu u Aldan, u sjeverozapadnom dijelu Galicije.

Nije bilo jasno da li je posada, od kojih su dvojica članova uhapšeni, namjerno potopila podmornicu.

Radovi na izvlačenju podmornice započeti su juče po lošem vremenu i morali su da budu obustavljeni.

Španske vlasti su saopštile da je to prvi put da se podmornica koristi za trgovinu drogom u zemlji.

Policijski ronioci izvukli su juče jedno pakovanje kokaina.

U izvještajima medija se navodi da podmornica može da preveze tri metričke tone, ali neimenovani zvaničnik je rekao da to još nije moguće potvrditi.

Policija još traga za trećim članom posade koji je uspio da pobjegne.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.