Parfemi ubrzavaju starenje kože
ilustracija

Parfemi ubrzavaju starenje kože

Mirisi koje volite pružaju vam zadovoljstvo i želite da se drugi oko vas osjećaju isto. No, rijetki razmišljaju kako to utiče na kožu. Jesu li oni toliko štetni da bismo ih trebali prestati koristiti?

Dobra vijest je da je odgovor ne. Ne morate prestati koristiti parfem. Loša vijest je da on ubrzava starenje kože ako ga nanosite svaki dan.

Mirisi su u osnovi koncentrati ulja parfema pripremljeni na bazi alkohola kako bi on bio duže postojan.

U beauty rutini alkohol se izbjegava jer isušuje, a mnogi ni ne znaju da ga stavljaju na vrat ili dekolte u obliku parfema.

Dekolte pati i jer prima najviše UV zračenja, čak i zimi, a vrat je zaštićeniji jer mu sjenu pravi glava. Zbog nanošenja parfema i zračenja, dekolte bi mogao ostarjeti i prije nego što ste to mislili.

 Ipak, stručnjaci kažu kako to možete pokušati spriječiti. Umjesto da na vrat ili dekolte stavite svoj omiljeni miris, područje namažite kremom. Ona, takođe, može dobro mirisati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.