Vodeći turski zdravstveni sistem zainteresovan za snažnije prisustvo u CG
Sa sastanka

Marković razgovarao sa direktorom Acibadema

Vodeći turski zdravstveni sistem zainteresovan za snažnije prisustvo u CG

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju turskog privatnog zdravstvenog sistema Acibadem na čelu sa generalnim direktorom kompanije Tahsinom Gunejom.

Konstatovano je da Crna Gora i Turska njeguju dobre sveobuhvatne političke i ekonomske odnose, te da crnogorski zdravstveni sistem ima razvijenu i kvalitetnu saradnju sa Acibademom. Od takve saradnje, konstatovano je, najveću korist imaju građani naše zemlje koji kao pacijenti dobijaju o trošku našeg Fonda zdravstva medicinsku uslugu najvišeg kvaliteta.

Premijer je izrazio zadovoljstvo interesovanjem kompanije koja ima 29 zdravstvenih centara u 18 država da poslovanje proširi i u Crnoj Gori.

„Jedan od političkih prioriteta ove Vlade je unapređenje zdravstvenog sistema u cjelini. Ta politika je u temelju sveukupnog napretka. Uradili smo dosta na tom planu, ali ja hoću i želim više“ – kazao je Marković i dodao da je u tom smislu Vlada otvorena za novi, intenzivniji stepen saradnje sa Acibademom posebno nakon stupanja na snagu zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Generalni direktor Acibadema konstatovao je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa crnogorskim zdravstvenim sistemom i rekao da je glavna pretpostavka njihove odluke da prošire poslovanje u našoj zemlji „stabilnost koja je u Crnoj Gori izvjesna u dugoročnom periodu“.

Predsjednik Vlade Crne Gore i generalni direktor Acibadema razmotrili su više konkretnih mogućnosti saradnje, među ostalima, gradnju nove opšte bolnice ili pak upravljanje nekom našom opštom bolnicom i otvaranje specijalizovane onkološke klinike. Na sastanku je konstatovano da postoji prostor i za usavršavanje crnogorskih ljekara u zdravstvenom sistemu Acibadema i mogućnost da naši ljekari prate pacijente koji liječenje nastavljanu u ovom zdravstvenom sistemu.

Sastanku je prisustvovala ambasadorka Turske Republike u Crnoj Gori Songul Ozan.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.