Sjutra počinje drugi krug Programa stručnog osposobljavanja
Ilustracija

Za lica sa stečenim visokim obrazovanjem

Sjutra počinje drugi krug Programa stručnog osposobljavanja

Svi potencijalni korisnici Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem koji su nakon prvog kruga elektronskog povezivanja poslodavaca i korisnika ostali bez mjesta za stručno osposobljavanje, odnosno poslodavca, imaju mogućnost da kroz drugi krug Programa, koji će biti otvoren u periodu od srijede 27. novembra od 10 sati do petka 29. novembra do 15 sati, biraju nekog od preostalih poslodavaca preko portala eUprave.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, korisnici koji su uspješno prijavljeni na Porgram stručnog osposobljavanja, a nijesu okončali prijavu, odabir poslodavca mogu izvršiti putem Portala eUprave na stranici Programa stručnog osposobljavanja.

"Pravo na učešće u drugom krugu imaju samo već prijavljena lica, odnosno njih 242, koji u prvom krugu nijesu dobili poslodavca, odnosno koji nisu okončali prijavu. Oni će imati priliku da biraju neka od preostalih 8.696 slobodnih mjesta", saopšteno je.

Ove godine oglašeno je 11.613 slobodnih mjesta od čega 7.249 iz privatnog, a 4.364 iz javnog sektora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.