Predstavnici Demokratskog fronta predali inicijativu za saslušanje Darmanovića
Srđan Darmanović

Zbog ambasadora i Nikčević

Predstavnici Demokratskog fronta predali inicijativu za saslušanje Darmanovića

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) podnijeli su danas Odboru za međunarodne odnose i iseljenike inicijativu za kontrolno saslušanje šefa diplomatije Srđana Darmanovića zbog odluke trojice ambasadora da plate kaznu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević.

Ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović odlučili su da plate kaznu od 600 eura koju je podgorički prekršajni sud izrekao Nikčević zbog govora mržnje.

Poslanici DF-a Branka Bošnjak i Jovan Vučurović inicijativu su podnijeli predsjedniku Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andriji Nikoliću.

Oni saslušanje Darmanovića traže zbog, kako su kazali, skandaloznog ponašanja i saopštenja Vlahovića, Kaluđerovića i Perovića, i njihove otvorene podrške raspirivanju nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti od savjetnice u ambasadi Crne Gore u Turskoj.

Vučurović je naveo da su antisrpstvo i antipravoslavlje odavno postali simboli aktuelnog režima.

“Bljuvotine i poziv na linč koji je saopštila savjetnica, a svojim novcem i saopštenjem podržali ambasadori, samo govori o nastavku te ekstremističke politike”, kazao je on.

Vučurović je ocijenio da bi u svakoj drugoj državi takvi fanatici bili smijenjeni, "ali ovdje nema pravne države, a takva mržnja se odomaćila i postala dio zvanične politike Demokratske partije socijalista i satelita".

Bošnjak i Vučurović traže saslušanje i povodom negativnog mišljenja Državne revizorske institucije o finansijskom poslovanju pojedinih predstavništava Crne Gore u inostranstvu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.