Danska oduzima pasoše zbog terorizma
Ilustracija

Danska oduzima pasoše zbog terorizma

Danska vlada oduzela je danski pasoš 25-godišnjem muškarcu koji se pridružio takozvanoj Islamskoj državi, što je prvi takav slučaj od uvođenja novog zakona.

Danski poslanici usvojili su 24. oktobra zakon kojima se državljanstvo te zemlje oduzima stranim borcima sa dvojnim državljanstvom bez prethodne odluke suda.

Muškarca, koji ima i državljanstvo Turske, o toj odluci je obavijestio njegov advokat, a mjesto gdje se muškarac nalazi za sada je nepoznato.

Inače, Danska je za tim muškarcem raspisala potjernicu zbog navodnog terorizma jer se on pridružio ID još 2013. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.