Srbija poslala vatrogasce u Albaniju: Vučić razgovarao sa Ramom i ponudio pomoć
Aleksandar Vučić

Srbija poslala vatrogasce u Albaniju: Vučić razgovarao sa Ramom i ponudio pomoć

Predsjednik Aleksandar Vučić, nakon dva razorna zemljotresa koja su rano jutros pogodila Albaniju, razgovarao je sa albanskim premijerom Edijom Ramom i tom prilikom uputio saučešće, ali i ponudio pomoć.

Kako saznaje „Blic”, iz Srbije je odmah poslata vatrogasna ekipa kao prva ispomoć u otklanjanju posledica.

Takođe, Vučić je uputio i pismo saučešća predsjedniku i premijeru Republike Albanije Iliru Meti i Ediju Rami, povodom snažnog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

"Sa tugom gledamo slike razaranja u Draču i drugim mjestima u Albaniji. Dozvolite mi da Vama i porodicama poginulih uputim iskreno saučešće, kao i da izrazim saosjećanje sa onima koji tragaju za svojim najbližima", napisao je Vučić.

On je naveo da je teško predvidjeti takve katastrofe i zaustaviti nemilosrdnu snagu prirode.

"Ako Srbija može na bilo koji način da pomogne, spremni smo da, u okviru svojih mogućnosti, pružimo svaku vrstu pomoći u otklanjanju posledica razornog zemljotresa", navodi se u pismu predsjednika Vučića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.