Rožaje: Tuča na času između nastavnice i učenika
Foto: Screenshot

Rožaje: Tuča na času između nastavnice i učenika

Prosvjetna inspekcija ispituje slučaj navodne tuče između profesorice i učenika u Srednjoj stručnoj školi u Rožajama, potvrđeno je iz uprave te škole.

“Slučaj konflikta nastavnika i učenika je nešto čime se već bavimo. Preciznije, vršimo razgovore sa svim učesnicima, nakon čega će se škola odrediti u odnosu na ovaj slučaj. Svakako da je neprihvatljivo neprimjereno ponašanje učenika prema nastavnicima, ali i bilo koja vrsta fizičke agresije u školi”, kazala je vršilac dužnosti direktora rožajske SSS Zineta Hot, prenose Vijesti.

Čitalac je “Vijestima” poslao video-snimak na kojem je prikazan konflikt između nastavnice i učenika. Na snimku se ne čuje šta jedno drugom govore, ali učenik, kako se vidi, stoji iznad profesorske katedre, kao da želi da uzme dnevnik ili drugi predmet ispred profesorice, što ona brani. Učenik je potom hvata za šake i profesorica potom kreće na njega.

Video u trajanju od 12 sekundi, kako tvrdi čitalac, snimljen je prije nekoliko dana. I čitalac, ali i iz uprave škole, kazali su “Vijestima” da je u pitanju profesorica Bahta Kurtagić.

Hitnu reakciju škole, iz Ministarstva prosvjete, tražio je i taj resor.

“Zatražili smo, kao i uvijek u ovakvim situacijama, hitnu informaciju od škole”, navodi se u odgovoru.

Dodaju i da će Ministarstvo prosvjete do kraja sedmice javnosti predstaviti novi sistem borbe protiv nasilja u školama.

“No, slučaj o kome vi govorite je karakterističan po tome što nije riječ o konfliktu između vršnjaka, već đaka i nastavnika. Ovdje je riječ nevaspitanju učenika, sa čim bilo kakva promjena uprave škole, kroz koju svaka škola nekad prolazi, nema apsolutno nikakve veze. A nevaspitano i drsko ponašanje bilo kog učenika je apsolutno neprihvatljivo”, kazali su iz resora Damira Šehovića, negirajući tako i tvrdnje čitaoca koji je redakciji dostavio video, da su problemi u rožajskoj srednjoj školi posljedica čestih i partijskih promjena direktora te obrazovne ustanove.

Iz Ministarstva prosvjete očekuju “brzu i konkretnu reakciju, ne samo škole, već i roditelja”.

“I to u svakoj situaciji u kojoj bilo koji učenik uznemirava, omalovažava ili je nasilan prema nastavniku”, kazali su iz tog resora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.