Zbog alkohola tokom vikenda zadržan 51 vozač
Foto: Uprava policije

Uprava policije

Zbog alkohola tokom vikenda zadržan 51 vozač

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola policija je tokom vikenda uhapsila i zadržala 51 vozača.

Službenici saobraćajne policije su tokom vikenda, u okviru pojačane kontrole saobraćaja, realizovali akciju "Alkohol".

Iz Uprave policije podsjećaju da je upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i dalje jedan od najzastupljenijih prekršaja i uzroka saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama. 

"Tom prilikom, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je 306 vozača, dok je zbog vožnje u alkoholisanom stanju, sa više od promil alkohola u krvi, u skladu sa zakonom, lišen slobode i zadržan čak 51 vozač", saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici će, kako poručuju, i u narednom periodu, nastaviti sa preventivnim, ali i represivnim aktivnostima i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Cilj je da se smanji broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

"Još jednom apelujemo na vozače da nakon konzumiranja alkohola ne učestvuju u saobraćaju, jer ovakvim opasnim i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju ne samo svoj život već i živote svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju", poručuju iz Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.