Marković, arhiva

Marković poručio

"Postupak trojice ambasadora neprimjeren, vidjećemo kako da naučimo sve da se ne plekaju u tuđi posao"

Postupak trojice ambasadora, koji su odlučili da plate kaznu od 600 eura izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević je neprimjeren, ocijenio je premijer, Duško Marković.

Ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović platili su kaznu i saopštili da je lako kazniti Nikčević, ali da je teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog.

Prema riječima Markovića, pojedinci bi trebalo da služe sistemu, a ne da institucije budu platforma za lične stavove i ispoljavanja

"Ne komentarišem njihovu ličnu spremnost da učestuju u plaćanju troška za prekršajni nalog u slučaju osude njihove bivše koleginice. Njihova reakcija je neprimjerena, tu reakciju ocijenio je i ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović", kazao je Marković novinarima u Danilovgradu, prenosi Mina.

Kako je dodao, vidjeće narednih dana kako da se ojača sistem.

"Vidjećemo kako da naučimo sve da rade svoj posao, da se ne plekaju u tuđi posao", poručio je Marković.

On je poručio da bi pojedinci trebalo da služe sistemu, a ne da institucije budu platforma za bilo kakve lične stavove i ispoljavanja.

Upitan da li će biti sankcija u slučaju trojice ambasadora odgovorio je da nije sve u sankcijama.

"Nije sve u sankcijama i kažnjavanju, ako se pogriješi, treba na to ukazati. Malo nas ima, treba da se čuvamo. Ko pogriješi, da mu se na to ukaže", zaključio je Marković, prenosi Mina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.