Bježeći od patrole krivolovci izbacivali iz svog plovila u jezero akumulator, sondu, ribe
Zaplijenjeni metalni čamac

Suzbijen nelegalni izlov ribe na Skadarskom jezeru

Bježeći od patrole krivolovci izbacivali iz svog plovila u jezero akumulator, sondu, ribe

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero je u saradnji sa Graničnom policijom vršila kontrolu nelegalnih aktivnosti u granicama zaštićenog područja, pa je 23.novembra u reonu Pjaca Kurtovića oko 21 čas primjetila dva lica u metalnom čamcu u vršenju nezakonitog izlova ribe.

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova Crne Gore, prilikom bjekstva od patrole, krivolovci su izbacivali iz svog plovila u jezero opremu koja im je koristila za nelegalni izlov ribe: akumulator, pretvarač, sondu, te nekoliko komada ribe.

"Patrola je uspjela da od odbačenih sredstava pronađe sondu, dok je ostala oprema potonula u jezero", saopšteno je.

Shodno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi i Krivičnom zakoniku, lica su predata Osnovnom državnom tužiocu na dalje postupanje, a od krivolovaca su oduzeta sljedeća sredstva: motor marke Jamaha, metalni čamac, rezervoar za gorivo, sonda za izlov ribe i lampa.

"Ističemo da JPNPCG, osim saradnje sa nadležnim subjektima, kao što su Granično-pomorska policija i inspekcija za slatkovodno ribarstvo, sarađuje i sa sportsko-ribolovnim klubovima i volonterima u cilju zaštite ribljeg fonda i suzbijanja protivpravnih aktivnosti. NP Skadarsko jezero apeluje na sve korisnike prostora da se odgovorno odnose prema vrijednostima ovog zaštićenog područja i ističe da upotreba nezakonitih sredstava za ulov ribe negativno utiče na očuvanje ribljeg fonda. Takođe poziva sve odgovorne građane da svaki vid nezakonitog djelovanja prijave Službi zaštite Parka na dežurni broj 067 342 944", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.