Beograđanka, uhapšena u CG, osumnjičena da pripada kriminalnoj grupi Ndrangeta

Beograđanka, uhapšena u CG, osumnjičena da pripada kriminalnoj grupi Ndrangeta

Krajem prošle nedelje crnogorske vlasti izručile su Italiji Beograđanku Ivanu Ivanović (46), protiv koje se pred pravosudnim organima na Apeninskom poluostrvu vodi istraga zbog mafijaškog udruživanja i nezakonitog onlajn klađenja. Tamošnje vlasti tvrde da je kriminalna organizacija Ndrangeta, čiji je ona navodna bila član, zloupotrebama igara na sreću, utajila prihode od 3,2 miliona eura, kao i porez od 60 miliona eura.

Srpska državljanka je uhapšena početkom avgusta u Crnoj Gori, na osnovu potjernice koja je za njom raspisana osam mjeseci ranije.

Ona se sve do deportacije nalazila u ekstradicionom pritvoru. Italijanski mediji su u novembru prošle godine objavili da je ona izbjegla hapšenje, kada je privedeno 18 osoba.

Tada je i blokiran rad 23 strane kompanije i 15 kompanija koje su poslovale na teritoriji Italije.

Blokiran je i rad 33 nacionalne i međunarodne internet stranice koje se bave klađenjem uživo.

Zaplijenjene su i brojne nekretnine i vozila, a na bankovnim računima zamrznuto je više od 723 miliona eura.

Kako je svojevremeno objavljeno, akcija poreske i finansijske policije Ređo Kalabrije u saradnji sa okružnim sektorom za borbu protiv mafije kodnog naziva "Galasija" otkrila je postojanje više preduzeća koja su nezakonitim poslovima prikupljala novac od klađenja na poznatim sajtovima "Planetvin 365", "Betalend" i "Endžojbet".

Italijanski mediji su navodili da se sumnja da su novac zarađen od onlajn klađenja pripadnici grupe ulagali u nekretnine širom svijeta i na taj način novac stečen kriminalom ubacivali u legalne tokove.

Na osnovu zamolnice italijanskih vlasti koje vode istragu, tačnije Direkcije tužioca za mafiju sa kancelarijama u Bariju, Kataniji i Ređo Kalabriji, srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal je sprovelo finansijsku istragu koja se tiče uhapšene Srpkinje Ivane Ivanović. Na osnovu toga je donijeta naredba o zabrani raspolaganja njenom imovinom - dva stana površine 136 i 200 kvadratnih metara u Beogradu.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.