Kurti dobio podršku za formiranje nove kosovske vlade
Aljbin Kurti

Obezbijedio većinu

Kurti dobio podršku za formiranje nove kosovske vlade

Lider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti objavio je na društvenoj mreži Fejsbuk da je obezbijedio većinu za novu kosovsku vladu.

"Predsjedavajući tri stranke nevećinskih zajednica, kao i budući poslanici, Rasim Demiri, Fikrim Damka i Albert Kinoli (Alber Kinoli) glasaće za našu vladu i mene kao premijera, bez ikakvih uslova", poručio je Kurti iz Prizrena.

Nakon odbacivanja glasova iz Srbije, Samoopredjeljenju i LDK potrebna su bila još četiri poslanika kako bi formirali vladu bez treće partije. Prošle nedjelje, parlamentarnoj grupi LVV pridružio se poslanik partije Egipćana, Elbert Krasnići .

Uz podršku tri nova poslanika, Samoopredjeljenje je obezbedilo 61 glas za formiranje nove vlade, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.