Crnogorac uhapšen sa 100 kilograma droge
Foto: Uprava carina BiH

Na području Trebinja

Crnogorac uhapšen sa 100 kilograma droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Trebinja zaplijenili oko 100 kilograma marihuane koja je pronađena u vozilu crnogorskih registarskih oznaka.

Pripadnici SIPA-e su, u saradnji sa službenicima Granične policije BiH i Uprave za indirektno oporezivanje BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “A1”, prilikom koje su otkrili i privremeno oduzeli oko 100 kilograma opojne droge.

Tokom akcije pretresen je kamion, kojim je upravljao državljanin Republike Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila nn materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa ukupne težine oko 100 kilograma, prenosi Kliks.ba.

Pored navedenog privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa sim karticom, pomenuto vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena opojna droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Vozač teretnog motornog vozila lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 250. KZ BiH “Organizovani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. “Neovlašteni promet opojnim drogama” istog zakona. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode biće predato postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje. Gore navedene aktivnosti provedene su po naredba Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije, MUP-a Republike Srpske i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Mondo.me/Mondo.ba

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.