Policajcu dva i po mjeseca zatvora zbog prebijanja maloljetnika
Ilustracija

Policajcu dva i po mjeseca zatvora zbog prebijanja maloljetnika

Policajac M.Z. osuđen je na dva i po mjeseca zatvora jer je zlostavljao maloljtenog B.V. u Podgorici, i nanio mu teške tjelesne povrede.

Krivično djelo počinio je tokom obavljanja službe, a kazna od dva i po mjeseca zatvora izrečena mu je zbog krivičnog djela zlostavljanje i nanošenje teške tjelesne povrede, piše Dan.

Okrivljeni policajac osuđen je na tu kaznu na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je sklopio sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici. Taj sporazum usvojio je podgorički Osnovni sud.

Sklapajući sporazum policajac M.Z. je priznao da je 28. oktobra prošle godine zlostavljao maloljetnog B.V. On je priznao da je maloljetnika više puta udario u glavu, da ga je nogom udario u stomak, a zatim ga je ugurao u jedno vozilo gdje je nastavio da ga udara po glavi. Potom ga je izvukao iz vozila i vukao ga zajedno sa V.R. do policijskog vozila i istovremeno ga udarao. Tada je maloljetnik zadobio teške tjelesne povrede.

Okrivljeni se odrekao prava na žalbu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.