Počela gradnja bulevara od Podgorice prema Tuzima, Vuković:Podgorica veliko gradilište
Foto:PG Biro

Počela gradnja bulevara od Podgorice prema Tuzima, Vuković:Podgorica veliko gradilište

Podgorica će do kraja naredne godine imati rekonstruisanu magistralu, moderan bulevar do Tuzi, najavio je danas gradonačelnik Ivan Vuković.

„Želim da izrazim zadovoljstvo što danas krećemo sa realizacijom jednog davno datog obećanja koje se odnosi na rekonstrukciju magistrale koja povezuje Podgoricu i Tuzi, odnosno njeno pretvaranje u modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa.  U narednih pola godine ćemo završiti prvu fazu od Stočne pijace do mosta na Cijevni, dok Agencija i izgradnju i razvoj Podgorice privodi kraju projekat druge faze koja podrazumijeva rekonstrukciju postojeće saobraćajnice od Stočne pijace kružnog toka kod Vatrogasnog doma“, istako je gradonačelnik Ivan Vuković prilikom obilaska radova na izgradnji buevara od Podgorice prema Tuzima. On je dodao da će, ukoliko Glavni grad bude imao finansijsku podršku Vlade Crne Gore, ističući da nema dilemu da će biti tako, do kraja naredne godine ćemo imati moderan bulevar od Podgorice do granice sa opštinom Tuzi.

„Ne treba trošiti riječi o tome koliko je to značajno jer kao što sam kazao to je obećanje koje je dato unazad sigurno dvadesetak godina i mi smo veoma zadovoljni i zbog toga što će ovaj bulevar predstavljati i jedan simbol prijateljstva i posebne veze između Podgorice i Tuzi, bez obzira na to što su to sada dvije zasebne opštine“, naglasio je Vuković konstatujući da kolegama u Tuzima ostaje da pripreme tendersku dokumentaciju za treću fazu ovog projekta i da bulevar dovedu od mosta na Cijevni do centra Tuzi.

Vuković je istakao da zadovoljstvo imati Upravu za saobraćaj i Vladu Crne Gore za partnere, jer zahvaljujući njihovoj  podršci na teristoriji glavnog grada se realizuje cijeli niz investicionih aktivnosti.

„Najznačajnija investicija u oblasti putne infrastrukture , a to je bulevar u Donjoj Gorici se desila upravo kao rezultat partnerstva sa Upravom za saobraćaj. Isto tako, zadovoljstvo je imati kompaniju Bemax za partnera. Sa njima trenutno radimo na najvrjednijem projektu u oblasti putne infrastrukture koji će biti gotov naredne godine , a to je Jugozapadna obilaznica u vrijednosti od skoro 16 miliona eura“, istakao je gradonačelnuik Podgorice.

01021030x744

On je izrazio uvjerenje da će se osim druge faze bulevara prema Tuzima, u kapitalnom budžetu Vlade Crne Gore za narednu godinu naći još nekoliko projekta. „U prvom redu mislim na Zapadnu obilaznicu, buduću saobraćajnu vezu između cetinjskog i nikšićkog puta kojom bismo povezali bulevar u Donjoj Gorici sa budućim bulevarom koji će povezati Podgoricu i Danilovgrad i onaj krak saobraćajnice kroz Gornju Goricu koji takođe namjeravamo da rekonstruišemo i pretvorimo u bulevar.  Ako u tome uspijemo naredne godine, mi smo praktično došli na korak do ispunjenja onog predizbornog obećanja , a to je da će se u Podgoricu sa svake strane dolaziti modernim  saobraćajnicama bulevarskog tipa“, zaključio je Vuković.

Gradonačelnik je podsjetio da se u susret završetku radova prve faze Autoputa privodi kraju i projekat nastavka bulevara Vilija Branta na Zlatici dužine 500 m, tako da od „neuralgičnih“ tačaka što se saobraćaja tiče, u glavnom gradu ostaje nam samo bulevar Vojislavljevića, dodajući da se i na tom projektu vrijedno radi, tako da ćemo u naredna tri-četiri mjeseca dobiti glavni projekat novog mosta, pored postojećeg, sa novim kružnim tokom i 50-ak metara bulevara do Ulice 8.marta , odnosno skretanja za Titex.

„Kao što vidite, Podgorica je veliko gradilište, gotovo da nema dijela grada u kojem se nešto ne radi, i ne nešto, nego veoma vrijedne stvari na koje ovaj grad i njegovi građani čekaju godinama i decenijama i mi smo kao gradska uprava veoma ponosni na tu činjenicu i veoma zahvalni Vladi Crne Gore , Upravi za saobraćaj i kompaniji Bemax“, zaključio je Vuković.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača je saopštio da će budući bulevar od Podgorice prema Tuzima biti moderna saobraćajnica sa četiri  kolovozne trake, širokim razdjelnim  ostrvom i savremenom rasvjetom, naglašavajući da u sklopu svih aktivnosti i projekata koje realizuje uprava na čijem je čelu Glavni grad ima posebno mjesto.

„Ovo je prva faza bulevara  dužine 1,6 km, vrijednog 2,2 miliona eura,  a rok završetka radova je pola godine“ istakao je Parača dodajući da je u će se planu Uprave za saobraćaj za naradnu 2020. godinu sasvim sigurno naći i izgradnja drugog dijela bulevara od 2,6 km do kružnog toka kod  Planataža.

„Glavni grad je na osnovu okončanih procedura došao do projektanta i čim se završi  projetkat raspisaćemo tender za nastavak bulevara“, zaključio je Parača izražavajući zadovoljstvo što će  u najkraćem roku građanima Podgorce, Tuzi i svima  koji koriste taj prometan putni pravac predati na korišćenje još jednu kvalitetnu i modernu saobraćajnicu.

„S obzirom da su što se ovog projekta tiče riješeni svi imovinsko-pravni odnosi, mi ćemo se potruditi da i prije roka, što inače i karakteriše kompaniju Bemax, zavšimo i ovaj posao, kvalitetno i na način kako projekat ovog obima i važnosti zaslužuje“, istakao je direktor kompanije Bemax Veselin Kovačević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.